Skæbner i Ukraine, Ukraines skæbne

(Foredrag sammen med journalist og forfatter Thomas Ubbesen)

Ukrainerne står nu på tredje år midt i en bitter og desperat kamp for deres frihed og selvstændighed. Soldater og civile kæmper en daglig overlevelseskamp mod den russiske invasionshærs grænseløse terror.

Kampviljen er stor, alligevel tærer krigen på ukrainerne.

Vrede, sorg, savn, angst og endeløse bekymringer for fremtiden er en følgesvend i 44 millioner ukraineres hverdag. Samtidig fylder frygten for, om Ukraine kan regne med EU og Natos fortsatte støtte stadig mere i ukrainernes bevidsthed.

Lille flygtningepige venter med sin mor i kø ved den polske grænse for at komme hjem til Ukraine på kort besøg.

’Hvor længe kan de holde til det, ukrainerne? Og er der realistisk udsigt til at nogen i det hele taget kan sejre i denne krig? Eller vil det hele bare blive endnu værre?

Anne og Thomas besøger løbende Ukraine i disse måneder og år. Her lytter de til mennesker, som er blevet hvirvlet ind i konflikten. De møder nye og genbesøger andre fra tidligere rejser, der fortæller om hvad det vil sige at leve under daglig terror, ufrihed, sorg, savn og konstant frygt – at være menneske i krig.

Samtidig følger de de aktuelle storpolitiske og militære udviklinger ganske tæt.

Mor ved sin eneste søns grav. Han faldt ved fronten, 26 år gammel.

Mød de to til et levende foredrag om deres mange bevægende samtaler og møder med menige mennesker, som forsøger at overleve midt i krigens rædsel.

Og få kvalificerede og realistiske bud på, hvad vi kan forvente ved fronten og i international storpolitik i de kommende måneder.

Maidanpladsen i Kyiv, Banksy har været forbi.