Findes europæeren?

Vi ’europæere’ – løgn, latin, Bruxelles eller tankespind?

Pensionister plukker dild i Hviderusland som supplement til en beskeden pension.

I over 60 år har vi været forbundet i det europæiske fællesskab, men har vi europæere egentlig noget særligt til fælles, når det kommer til stykket?

Gennem oplevelser fra et utal af rejser gennem over 25 år til stort set alle europæiske lande fortæller Anne Haubek om de mange europæere, hun har mødt – fra imamen i Makedoniens bjerge, over cabaretdirektøren i Østberlin, videre til den almægtige tidligere præsident i Rumænien, til udslidte landarbejderske i det hviderussiske diktatur, til øko-landmanden i det tidligere DDR,  til den ny-fattige husmor i Grækenland osv osv.

Vi hører om, hvordan de ser på EU, hvor europæiske de føler sig – og om medlemslandenes historisk forskellige forhold til unionen – for spørgsmålet er jo: Er der overhovedet noget som hedder EN EUROPÆER?

Tag med på en rejse gennem kontinentets lande – fra Skandinavien i Nord til kriselandene i Syd – og fra de post-kommunistiske nationer i Øst til kernelandene i Vest – mød europæerne selv og få svar på spørgsmålet om ‘europæiskhed’ i det 21. århundrede.